Renovering med känsla för detaljerna, Göteborg

Den imponerande villan har renoverats och varsamt återställts till sitt ursprungliga utseende ifrån 1918. Där moderna funktioner byggts in har sekelskifteskänslan bevarats tack vare genomtänkta detaljer.

Utvändigt har taket återställts med enkupigt tegel. Större delen av fasaden har bytts ut med originalutseende bevarat. Flera detaljer på fasaden har fått specialbeställas för att ersätta originalen. Originalfönstren renoverats och satts in igen.

Invändigt har en varsam renovering gjorts och tidstypiska lister och dörrar tillverkats. Mycket av inredningen som garderober, köks- och badrumsinredning och elementskydd är platsbyggd. Där rumsindelningen ändrats har originalgolven kunnat bevaras genom att den fiskbensmönstrade parketten kompletterats.

Bra samtal har resulterat i personliga, funktionella lösingar

Inför ett så här stort projekt är man naturligtvis lite ängslig och fundersam men det har känts bra hela vägen. Snickarna har känsla för huset och är tillmötesgående. Det har varit tusentals detaljer att lösa längs vägen eftersom jag inte har haft ritningar på allt. Men snickarna har varit bra på att fråga och att hålla mig informerad så vi har kunnat hitta lösningar som fungerar och känns bra. En del detaljer är fantastiska, som den lilla dörren mellan takkupan och rummet intill. Även om jag har bott på en byggarbetsplats har det gott bra eftersom det har varit trevligt att ha snickarna här och vi har kommit gott överens.

Lotten Zetterström, Marstrand

Related Projects
KONTAKTA OSS